SOL, REGN & LA LA LAND

Tredje dagen av fantastiskt väder och den måste givetvis utnyttjas på stranden. Till Bronte Beach begav vi oss genast efter frukost och denna gång kom vi smidigare fram. Bronte ligger en aning mera söder om Bondi och är även mindre men vi båda trivdes väldigt bra där under denna eftermiddag. Det fanns inte lika mycket människor och längst till höger hade en slags havspool formats av stenar som bröt ner vågorna vilket gjorde det ett perfekt ställe att simma på. På resten av stranden var det endast tillåtet att simma på ett kort avstånd denna dag eftersom strömmarna var för starka. Det märktes att man skall inte leka alltför mycket med havet här om man inte är van eftersom redan i strandbrynet drar vågorna väldigt envist en mot ett håll. Ändå fanns det konstant någon som ville utmana ödet vilket livvakterna fick gång på gång påpeka om. När vi fått tillräckligt av sol hoppade vi på bussen och tåget hem och råkade hitta ett litet sushi ställe som sålde den billigaste sushin vi sett vilket måste förstås provas. För det priset var maten en verklig positiv överraskning och därefter slutade vi den mycket lyckade dagen med ett glas vin med den belgiska rumskamraten.

img_2722_editedimg_2731_editedimg_2736_edited

img_2739_edited

Efter sol kommer det regn, eller hur det sen gick. Gårdagen började med 36 grader utan sol och en svindlande hög fuktighetsgrad. Den kunde vi lika bra tillbringa innomhus i butiker och just före vi hann hem började det ösa ner hårdare än jag sett på länge. Vi har så småningom lärt känna de trevliga rumskamraterna bättre och det är guld värt att få höra hur de har hamnat just hit och hur de tar sig vidare. Största delen jobbar eller söker jobb för att sedan resa vidare.

img_2743_editedimg_2748_edited

Sista dagen i Sydney för den här gången och första natten jag fått sova sju timmar utan att vakna mitt i natten. Därför kändes det att en springtur passade utmärkt i det regninga 22-gradiga vädret. Jag sprang samma rutt som vi tidigare promenerat via Woolloomooloo (bästa namnet på en stadsdel) till Royal Botanic Garden och lyckades se nya gator på vägen hem. Eftersom filmen La La Land fått så stor uppmärksamhet överallt kände vi att det är en film som måste upplevas på bioduken och det var ett väldigt, väldigt smart drag av oss. Ut kom vi båda nöjda och enligt mig har jag inte sett en lika bra film på ett bra tag.

img_2754_editedimg_2764_editedimg_2767_editedimg_2769_editedimg_2776_editedimg_2780_editedimg_2783_edited

Imorgon, som även råkar vara Australia Day, bär det av till Newcastle med tåg. En vecka i Sydney räckte mer än väl och det kändes som att vi har lyckats se det viktigaste. Helt centrala Sydney är inget att hänga i julgranen men de små gatorna och parkerna som finns runtomkring är väldigt charmiga. Det skall definitivt bli intressant att se hur andra delar av Australien ser ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s