FORTSÄTTNING PÅ DAGARNA I SYDNEY

På söndag morgon checkade vi ut från det första hostellet och traskade i sakta mak med våra ryggsäckar i strålande sol ca 500 meter tilll nästa hostell i Potts Point, riktigt lämpligt vid Kings Cross tågstationen. Hostellet verkade mycket mera lovande redan vid första intryck, rummet och köket var betydligt större och renare och dessutom verkade våra rumskamrater vara riktigt trevliga.

img_2536_edited

Eftersom vädret var så fint och vi än inte sett alltför mycket av staden blev dagens mission att gå runt så mycket som möjligt. Redan under de första 20 minuterna hann vi se så pass vilsna ut att en lokal frågade snällt om vi behövde hjälp, det var inte heller första gången detta hänt. Sedan var det bara att ta in Royal Botanic Garden, Sydney Opera House, som är överraskande vackert på nära håll, och ett imponerande stort Harbour Bridge som vi bestämde oss att ta oss över till norra delen av Sydney. Vid det laget var vi tillräckligt långt hemifrån att färjan, som är en del av lokaltrafiken, fick hjälpa oss att ta oss en bit närmare tillbaka. På vägen genom Hyde Park mötte vi en ring av salsa-dansande människor som påminde oss att vi är rätt långt borta från Finland.

img_2590_edited

img_2603_edited

img_2608_editedimg_2613_editedimg_2617_editedimg_2618_edited

img_2639_editedimg_2642_editedimg_2681_editedimg_2712_editedimg_2689_edited

Kvällen fortsatte med matlagning bland ett tiotal andra backpackare, omringade av så förmånlig mat som möjligt men ändå aptitretande. Därefter följde  än en sömnlös natt med mycket tid att läsa alla olästa nyhetsartiklar och många avsnitt på Netflix.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s