EN SÖT PINGVIN & FLERA SÖTA HUNDAR

Första morgonen på närmare en månad som jag vaknade över kl. 09 och fastän jag kände mig rätt sjuk ännu var jag mycket mera utvilad än på länge. I Apollo Bay har vi båda sovit väldigt bra tack vare få rumskamrater och faktumet att det är väldigt tyst om nätterna utomhus. Fast det var rätt mulet tänkte vi att ett ”morgon”dopp skulle vara uppfriskande så vi styrde stegen mot vår hamnstrand. Igen fick vi hålla oss nästan för oss själva men lite sällskap fick vi av plaskvåta hunden Ellie.

img_3851_editedimg_3854_edited

img_3897_edited

img_3908_editedimg_3905_edited

Medan vi satt och pratade sinsemellan märkte jag en figur som dök upp och snabbt ner igen i viken. Nästa gång samma figur dök upp förstod vi att vi återigen fått sällskap av vår pingvin och överförtjusta hoppade vi upp och började spana efter den. Både pingvinen och fiskmåsarna hade kamp om vem som hann till fisken först och jag är ganska säker på att pingvinen vann de andra fåglarna 6-0 tack vare dess otroliga hastighet under vattnet. Vi hoppade i efter en stund och det tog inte länge före vi såg vår vän på riktigt nära håll och före vi hann begripa vad som hände simmade krabaten så tätt intill Erikas ben att det var nära att den inte krockade med henne. Vid det här laget var vår förtjusning inte alltför lågmäld mera och vi kan officiellt nu redogöra att vi simmat med en pingvin, som förövrigt blivit döpt till Pena.

img_3873_editedimg_3869_editedimg_3880_edited

img_3915_editedimg_3917_edited

Efter lunch började vi gå längs med vattnet västerut förbi Marengo och fortsatte gå tills det kändes som det var dags att vända. Vi stötte på massvis av häpnadsväckande snäckor och oändligt med mönstrade stenar och jag vet inte hur många gånger båda yttrade ordet ”otroligt” under promenaden. Det är svårt att fånga på bild hur stort allt är, stranden tar aldrig slut och på flera ställen promenerade jag på klipporna så långt bort från Erika att hon började se minimal ut. Vi hade otrolig tur med vädret eftersom det gick hur lätt som helst att gå på klipporna längs med stranden men på en skylt som vi först såg långt senare stod det att man skall undvika att avvika från stigen, antagligen blir de farliga om vågorna är väldigt höga. Till råga på allt fick vi gå de flera kilometrarna helt ensamma vilket var en otrolig lyx.

img_3931_editedimg_3940_editedimg_3947_editedimg_3954_edited

img_3969_edited

img_3962_edited

img_3970_edited

img_3980_editedimg_3981_edited

img_4010_edited

img_4017_edited

img_4019_edited

img_4032_editedimg_3998_edited

img_4054_edited

img_4038_editedimg_4047_edited

img_4055_editedimg_4057_edited

img_4069_edited

img_4080_editedimg_4093_editedimg_4076_edited

På tillbakavägen gick vi längs med Great Ocean Walk-stigen och förundrades gång på gång över hur vacker naturen är här borta. Inga koalor stötte vi på den här gången men vi fick klappa på en härlig åtta veckor gammal valp som smälte våra hjärtan totalt. Gång på gång har vi förälskat oss i gulliga hundar i den här staden, som tur finns det inte få av dem.

img_4099_editedimg_4106_editedimg_4111_editedimg_4124_editedimg_4127_editedimg_4128_editedimg_4137_editedimg_4146_edited

 

Lördagen började lugnt och jag måste säga att fast jag har varit största delen av dagarna sjuk här på sydkusten, har dessa dagar varit så otroligt sköna och lugna. Vi har fått sova ut utan jetlag och onödigt oljud och det känns annors också lite som man skulle vara ute i skärgården under sommarlovet. Vädret liknar även lite den finska sommaren, solsken ena studen och molnigt samt blåsigt den andra. Båda har även stortrivits i denna lilla stad och det har varit skönt att stanna här en längre stund fastän största delen endast stannar över natten och far sedan vidare med sina bilar till nästa stad på Great Ocean Road.

Apollo Bay har ett litet galleri som endast har veckoslutsöppet så vi stack oss in där snabbt. Det är tur att det finns absolut 0 rum i min ryggsäck, annars skulle jag komma hem med alltför dyrbara konstverk. Längre ner på huvudgatan hade de även en liten söt marknad öppen, där pannkakorna tydligen var gudomligt goda, inte i vår budget dock. Vi stack oss in på turistinformationen för att få råd om stigar att promenera på och som vi tidigare kommit fram till är det svårt att komma till de riktiga hikingstigarna utan bil, en stor orsak största delen av de vi träffat här kör med hyrda eller köpta bilar. Den äldre damen som pratade med oss såg genuint ledsen ut när hon hörde att vi inte skulle få se stenformationerna The Twelve Apostles, som ligger en timmes körväg från Apollo Bay, när vi kommit hela vägen från Finland och hon erbjöd sig därför att köra oss dit. Vi blev förstås fullständigt häpna av den fina gesten och vi bestämde att vi skulle träffa henne när hon slutat och se om det skulle passa för henne eller hennes barnbarn att ta oss ut på en tur.

img_4167_edited

img_4171_editedimg_4173_edited

Vi fördrev tiden några timmar genom att promenera längs med stranden österut denna gång och försökte sedan leta upp damen eller hennes barnbarn på planerade platser. Vi fick lite besviket ge upp tanken på att vi skulle få se stenformationerna denna resa när vi inte hittade någondera efter att ha väntat en god stund, antagligen passade det helt enkelt inte dem. Tanken är ändå den som räknas och bara att någon erbjuder att köra några timmar ett par fullständigt främmande turister är något otroligt fint.

Eftersom vi suttit brevid ett fish n’ chips ställe som såg verkligen fräcsht ut bestämde vi oss för att det var dags att få i oss färska skaldjur och besvikna blev vi inte. Måste säga att det var skönt att få i sig lite friterat och tyngre mat, så länge det inte är alltför ofta.

img_4181_edited

img_4183_edited

 

Imorgon bär det av till Melbourne igen för några dagar och sedan står Adelaide på tur. Kan varmt rekommendera att besöka Apollo Bay; människorna är trevliga, atmosfären är lugnande och naturen är fantastiskt vacker men bil skulle nog underlätta färden. Det var allt för den här gången, trevligt att det inte varit alltför utmanande att få upp text och bilder!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s