ADELAIDE, SOUTH AUSTRALIA; THE FESTIVAL STATE

Matt, eller Matthew, plockade upp oss från ett varmt Adelaide flygfält och tog oss hem till sig och sin familj i stadsdelen Prospect. Erika hade träffat Matt i Arizona på sit utbytesår och när han hörde att vi var i Australien och Melbourne bjöd han och hans familj oss över, vilket var förstås oerhört snällt av dem. När vi fått våra saker in vårt egna rum, vilken lyx, tänkte vi att det skulle vara bra att ta vara på dagsljuset och värmen och ta en titt på närmaste strand. Matt körde oss till Glenelg, en stadsdel som hade söta gator och en imponerande fin strand. Vi delade stranden med fiskare och surflivakter som tränade stenhårt i ett väldigt varmt vatten. Medan vi vadade och pratade om USA och kompisarnas utbytesår anslöt sig några polohästar som blev filmade av den lokala nyhetsstationen, troligen har vi lyckats igen fastna på film. När solen började sjunka doppade sig Matt och jag ännu snabbt i ett perfekt simvatten medan Erika fångade ett fantastiskt ljus.

img_4234_editedimg_4223_editedimg_4230_editedimg_4235_editedimg_4240_editedimg_4241_editedimg_4244_edited

Väl hemma träffade vi resten av familjen; mamma Gill, pappa Derek och systern Alicia som bjöd oss på hemlagad grillmat som slank ner snabbt. Familjen gillar att resa runt i husvagn och har även rest i Europa så samtalsämnen räckte väl till. Den sista familjemedlemmen besotd av sockersöta hundvalpen Bailey, 4 månader, som har underhållit oss med sin energi hela vår vistelse.

 

Nästa dag packade alla ungdomar sig i Matts bil och körde än sväng till Glenelg igen för att ta en kopp kaffe. Det slutade med att alla turvis poserade med söta Bailey, de andra cafégästerna måste ha trott att vi har någon känd hund med oss.

img_4260_edited

img_4287_edited

Därefter körde vi ett par timmar söderut för att se mera vyer av South Australia och kom fram till Second Valley där vi åt matsäck och tog det lugnt på stranden en stund.  Matt studerar inom turistbranchen vilket förstås gör honom väligt nyttig när det kommer till att visa turister som oss runt. Det var också väldigt skönt att få sitta i bilen och ta in utsikten på detta sätt än genom att gå för en gångs skull. Vattnet var kanske det klaraste vi hittills sett och fantastiskt att simma i, dock fanns det tydligen en manet nära enligt andra simmare men jag tog inte reda på saken desto närmare. Vyerna och stranden var otroligt vackra och det var än igen svårt att få vara på allt det vackra genom kameralinsen. När alla var nöjda och Alicia behövde hem för att börja ett arbetsskift däckade jag totalt i bilen och hade en riktigt skön tupplur.

img_4290_editedimg_4298_editedimg_4314_editedimg_4328_editedimg_4335_editedimg_4348_editedimg_4351_edited

img_4355_editedimg_4365_edited

img_4366_editedimg_4369_editedimg_4371_editedimg_4375_editedimg_4380_editedimg_4383_editedimg_4387_edited

Avslutningsvis lagade vi mat till familjen som tack för den otroligt snälla givmildheten. På menyn stod denna gång feta-jordgubbssallad med valnötter, ugnsbakad potatis med skagenröra samt klassisk finsk blåbärspaj. Alla var väldigt nöjda och imponerade med den skandinaviska maten, vilket förstås var trevligt och en lättnad. Trötta och glada tjejer for till sängs och jag sov hela natten igenom första gången på alltför länge.

img_4393_editedimg_4394_edited

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s