KÄNGURUNOSAR & VINRANKOR

På fredagen hade temperaturen sjunkit rejält och vädret var allt annat än soligt. Det hindrade förstås inte oss att hitta på allt möjligt och under en eftermiddag hann vi göra många nya saker!

Första etappen var Cleland Wildlife Park där australiensiska djur får vara i sina egna miljöer medan besökarna får fritt strosa runt bland en stor del av dem. Parken var imponerande stor och alla djur såg ut att må väldigt bra, vilket förstås var viktigt för oss. Vi visste inte på förhand att man kunde gå runt bland känguror och mata dem och det överraskade mig totalt när vi kom in i en inhängnad med känguror överallt och jag grep tag i Erika av ren förtjusning. Sedan tillbringades nästan tre timmar, medan regnet stundavis öste ner över oss utan att det gjorde någonting, med att mata och klappa dessa fantastiska djur och se på andra bedårande söta varelser. Jag måste säga att kängurun kanske har blivit mitt favoritdjur på den här resan, aldrig har jag stött på så snälla och försiktiga djur som samtidig är alldeles för söta för att man inte skulle vilja plocka med en sig hem. Bilderna från dagen är endast en bråkdel av vad som finns på min hårddisk men det var för svårt att välja en lämplig mängd så nu följer en bildbomb.

img_4415_editedimg_4432_editedimg_4435_editedimg_4457_editedimg_4445_editedimg_4452_editedimg_4472_edited

img_4475_edited

img_4498_editedimg_4509_editedimg_4517_editedimg_4530_editedimg_4563_editedimg_4547_edited

img_4567_editedimg_4579_editedimg_4595_editedimg_4599_editedimg_4624_editedimg_4630_editedimg_4639_editedimg_4660_edited

img_4683_editedimg_4688_edited

img_4690_editedimg_4702_editedimg_4709_editedimg_4724_editedimg_4726_edited

Nära Cleland finns Mount Lofty som är en utsiktsplats där vi passade på att stanna för en stund för att ta bilder och häpnas över hur stort och vackert Adelaide är. Tydligen har Adelaide inte det bästa ryktet enligt andra australiensiska städer vilket är förvånande enligt oss. Hela staden kryllar av festivaler och andra evenmang och naturen är inte fy skäms den heller.

img_4733_editedimg_4754_editedimg_4747_editedimg_4758_edited

Eftersom den här delen av Australien har ett bra klimat för speciellt vitt vin finns det en del vingårdar i närheten av Adelaide. Ingen av oss hade vairt på vinprovning tidigare och därför tänkte alla att det skulle vara en rolig idé att testa på det. Det första stället vi besökte hade stängt men lite längre ut hittade vi Ashton Hill som såg väldigt snyggt och trevligt ut. Jo som stod bakom disken välkomnade oss varmt och var väldigt kunnig inom sitt ämne. Vi fick prova på hela vingådens sortiment och jag var imponerad över hur bra många av deras viner var. Deras specialitet var Sparkling Shiraz, ett rödvin som gjorts på ett champagneaktigt vis och som dessutom är kallt. Kombinationen låter absurd men det var verkligen gott. Glada tackade vi Jo för den utmärkta servicen och alla roliga historier före vi körde tillbaka till Prospect.

img_4771_editedimg_4768_editedimg_4779_editedimg_4794_edited

Efter en utmärkt fish n’ chips middag packade vi ihop våra saker och rena kläder efter att ha fått tvättat hela våra ryggsäckars innehåll, rena kläder är väldigt underskattat. Som sagt har Adelaide en hel del festivaler året runt och nu under sommarmånaderna har de en festival som pågår i en hel månad. Matt och Alicia tog oss till Royal Croquet Club, som hör till festivalen Fringe, och där traskade vi runt på området en stund och tog in den roliga atmosfären. Efter en drink var, och förbryllanden över hur människor klarade av att gå omkring så lättklädda i den kyliga kvällen, begav vi oss hem för att få ett par timmar sömn före det var dags att stiga upp alldeles för tidigt för att hinna till flyget till Cairns. Än en gång har vi blivit bortskämda av fantastiska människor och en till härlig stad är sedd för denna gång!

16832986_1412937225435370_1833415657_o_edited

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s