MUSEIRUNDA & TUSEN FLADDERMÖSS

Efter en lugn morgon med en maffig frukost och bloggskrivande var det dags för mig att lämna Erika sängliggandes och fara på utflykt igen. Jag hade bättre tur med museerna denna måndag och hittade först ett mindre galleri med lokala fotografier och modernkonst före jag  fann Cairns Regional Gallery.  Kvinnan vid disken var väldigt snäll och pratsam och hade många frågor om Finland och vad jag fotograferade här i Australien. Museet var nyrenoverat och fastän det var rätt litet fanns där fina utställningar. Min absoluta favorit var Animalia Australis där det fanns djurteckningar från 1700- och 1800-talet. Grafikerna var ritade av antingen författare, illustratörer eller naturvetare för att visa européerna hur djuren i Australien såg ut, tydligen hade inte engelsmännen trott att t.ex. kängurun var ett riktigt djur trots de detaljrika bilderna. Fantastiskt fina och fascinerande var teckningarna! Annat fint var konstverk gjorda av några olika stammar från Erub, den blåa färgen de använder sig av är speciellt fin. Receptionisten tipsade om det lokala museet för modernkonst, KickArts Contemporary Arts, så jag tog mig en titt där med. Museet hade även vissa intressanta verk men jag föredrog ändå de äldre djurbilderna.

img_4958_editedimg_4962_edited

img_4951_edited

img_4984_editedimg_4997_edited

 

Vädret var verkligen vackert och varmt, dock var fuktigheten skyhög. Jag har ännu inte vant mig vid att svetten rinner längs med ryggen bara genom att sitta stilla, att promenera längre sträckor är inte torrt kan jag säga. Jag läste en stund i solen och simmade igen i utomhusbassängen The Lagoon före jag styrde stegen mot Norths Cairns och The Botanic Gardens. Promenaden dit var otroligt vacker och behaglig eftersom havsbrisen gjorde luften lite lättare att andas och vart man än vänder sig finns det grönmulliga berg. En bra bit senare hittade jag parken och fick promenera alldeles själv i någon timme utan att stöta på en endaste människa. Passade på att sätta kameran på självutlösaren men gav snabbt upp eftersom det kändes helt för konstigt att posera ensam framför kameran. I en del av parken fanns det en stig som ledde genom regnskog och tack vare fuktigheten och inga människor, samt otaliga myggor som festade på mig, kändes det verkligen som att gå i en riktig regnskog. Väl hemma efter en dag av ordentlig promenad smakade det bra med god grillmat som hostellet bjöd på för ett väldigt rimligt pris.

img_5032_edited

img_5039_editedimg_5045_edited

img_5050_editedimg_5065_edited

img_5071_editedimg_5078_edited

img_5082_editedimg_5096_editedimg_5105_editedimg_5112_edited

img_5119_editedimg_5129_editedimg_5137_editedimg_5146_edited

 

Idag har vi ordnat en, förhoppningsvis, oförglömlig dagstur på torsdagen ut i havet.  Vi bokade även resten av nätterna på hostellet och Joe i receptionen var väldigt snäll och uppgraderade oss till ett tre personers rum så nu behöver vi inte dela rum med sex andra personer några nätter framöver. Erika har även fått ta ett dopp i The Lagoon, mer än det får hon inte anstränga sig så att hon säkert blir så snabbt som möjligt frisk. På vägen hem möttes vi av den mest surrealistiska synen; ovanför oss samt i flera träd i nrheten kryllade det av säkert tusen fladdermöss. Fladdermössen var definitivt en storlek större än de vi sett i Finland och ingendera har någonsin sett någonting liknande. Enligt hostell-Joe är detta fullständigt normalt eftersom de bor mitt i staden och blir livliga vid matdags, men en upplevelse för oss var det verkligen.

img_5185_editedimg_5179_editedimg_5171_editedimg_5184_editedimg_5201_edited

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s