TRERÄTTERS MIDDAG & ETT PAR HEJDÅN

Eftersom Chris jobbade hela måndagen var Matt supersnäll och körde oss på morgonen till osedda delar av Newcastle. Han släppte av oss i i en del där det fanns rikligt med mysiga cafén och buitker och berättade åt vilket håll vi skulle traska för att komma till stranden där han skulle hämta oss efter att han arbetat färdigt. Vi tillbringade en del tid i en fin bokaffär och satt sedan en god tid på ett italienskt café och pratade om allt och inget medan vi åt äkta gelato. Under lite på en timmes promenad hann vi åter se de oändligt långa stränderna och historiska bunkrar som använts under andra världsriget. Före vårt slutmål promenerade vi över Newcastles Memorial Walk där namnen på de stupade i kriget finns uppe på en kulle där man ser ut över hela staden. Några timmar hann vi ännu tillbringa i vattnet och på stranden, denna dag var vågorna perfekta för att simma ordentligt i.

Som tack för att vi fått ha tak över vårt huvud allt för länge var det endast lämpligt att vi bjöd pojkarna på en ordentlig måltid. Skagenröra, svamprisotto och chokladjorgubbar stod på menyn och våra husvärdar var mer än nöjda med maten och likaså vi om man får säga det själv.

img_3168_editedimg_3172_editedimg_3175_edited

Vi har blivit så otroligt välbemötta av alla i Newcastle och speciellt Chris och Matt har skämt bort oss fullständigt med mat, utflykter och transport. Slutsatsen av Newcastle är att om man är vi den australiensiska östkusten skall man absolut ha det som en plats att besöka, staden och naturen är guldkorn som man inte vill missa.

img_3169_edited

img_3177_edited

I skrivande stund sitter vi på ett café i Melbourne, redan på sjätte dagen i denna stad. Nätet är dock uselt överallt och hostellets wifi skall vi inte ens tala om och därför kommer uppdateringarna i sakta mak upp här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s