MELBOURNE,VICTORIA 3000

Chris körde oss till Newcastles flygfält på tisdag förmiddag mellan sina pass (otroligt snällt än en gång) och så bar det av till Melbourne med ett 1,5 timmes flyg. Lite omtumlade hamnade vi en storstad som såg redan på distans finare ut än Sydney men som var betydligt kyligare än vad vi vant oss vid östkusten. Att komma till hostellet var inte en alltför mjuk landning och kontrasten till det lugna Cardiff med vårt egna sovrum och ett väldigt stort och stökigt hostell var rätt stor. Det var inte i och för sig något fel på hostellet men atmosfären var väldigt hektisk jämfört med andra vi bott på och wifi-anslutningen var ett totalt fiasko. Vi bestämde oss ändå att boka sängarna för en vecka och kolla vad som skulle hända till näst.

Vi märkte väldigt snabbt att staden är mycket dyr jämfört med andra delar av Australien (som tilll en början redan är på ungefär samma nivå som Finland) och vi hörde många som sade att det tar ett tag före man hittar jobb. Våra planer började ändras i och med detta och det började låta bättre att utforska Melbourne ett tag och sedan resa vidare till norra östkusten där det är billigare och man hittar lättare jobb, t.ex. på farmer. Till den 14.2 måste vi definitivt ändå vara på plats i Melbourne eftersom vi hade biljetter sedan länge till ett av favoritbanden någonsin.

Första hela dagen gick åt att traksa runt i ett väldigt mulet väder och kameran fick jobba extra hårt för att bilderna skulle bli till någonting. Ett litet tag hann vi till och med joga med tiotals andra människor mitt på dagen i Federation Square , vilken utmärkt idé att låta stressade männiksor joga en timme på lunchpausen! Höjdpunkten var The Royal Botanic Garden som var häpnadsväckande stor och vacker. Där tillbringade vi även en god stund på en bänk medan på andra sidan dammen riggade man upp en utomhusbiograf, en bättre idé det också.

img_3185_edited

img_3191_edited

img_3194_editedimg_3199_edited

img_3210_editedimg_3216_editedimg_3223_editedimg_3225_edited

img_3209_edited

img_3227_edited

img_3266_edited

img_3270_edited

img_3257_edited

img_3282_edited

img_3303_editedimg_3305_editedimg_3321_edited

img_3332_edited

img_3341_editedimg_3334_edited

img_3343_edited

img_3361_editedimg_3364_edited

img_3367_edited

I Melbourne hände det mycket den dagen, människor protesterade utanför Flinder Street Station för de hemlösa och utanför stod det mera poliser än vad jag någonsin sett samlade. Samtidigt hölls det någon större cykeltävling vid Yarra River, som löper längs med Melbourne, och därför har vi antagligen fastnat på ett par lokala TV-sändningar. Som kuriosa lyckades vi även fastna på en semi-känd YouTubares inspelning och snackade en stund med honom utan att ha någon som helst aning om att han har lite mer följare på de sociala medierna än vi förväntat.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s