CRICKET I BRUNSWICK & EN LUGN DAG I ST KILDA

Torsdagen började med stress på grund av telefonabonemang som vägrade samarbeta men till slut hade båda två ett australiensiskt nummer och nätverk, mycket dyrare än i Finland dock. Vi lyckades även fixa australiensiska bankkonton och när det äntligen var undanstökat var det en verklig lättnad.

Utan att ha något egentligt mål promenerade vi norrut mot Brunswick området  där jag stortrivdes. Stämningen var lugnare än i centrala Melbourne och huvudgatan var full av fina cafén, restaurnager och lokala butiker. När vi blev hungriga köpte vi plockmat från matbutiken och satte oss ner i Edinburgh Gardens. Parken bestod till en stor del av ett runt, tomt gräsplan och vi undrade vad det kunde användas till tills tiotals småpojkar började träna cricket. En god stund satte vi där och försökte komma underfund spelets regeler utan att lyckas men desto roligt var det att kolla på dem.

img_3401_editedimg_3410_editedimg_3419_editedimg_3423_edited

img_3426_edited

img_3439_edited

img_3441_edited

img_3445_edited

img_3447_edited

img_3449_edited

img_3452_edited

img_3461_editedimg_3469_edited

På kvällen bjöd hostellet på gratis currymiddag vilket uppskattades. Det var även första gången vi verkligen förstod hur enormt hostellet var och hur många likasinnade (och mindre likasinnade i yngre ålder) det fanns av oss samtidigt.

Jag hade som mål att börja dagarna så hurtigt som möjligt så andra dagen i rad sprang jag längs med Yarra River.  Värmen gjorde inte rutten lättare men bra kändes det efteråt och utiskten är inte fy skäms. Eftersom det var så pass varmt tog vi spårvagnen till St Kilda för att besöka stranden där. Vattnet var betydligt lugnare än det vi upplevt vid östkusten och därför kunde fisken Erika och lite klumpigare fisken Solveig simma i lugn och ro utan att oroa sig över strömmar.

På kvällen traskade vi än en gång till Brunswick vid solnedgång eftersom dagen innan hade vi fått öga för en restaurang/bar som verkade så speciell att den måste besökas. Stället vid namnet Fitzroy Social  var otroligt mysigt och fastän våra beställningar inte gick helt klanderfitt fick vi en trevlig kompensation. Vid stängningsdags runt tolvslaget var vi båda riktigt, riktigt nöjda och gick hem i ett lugnt Melbourne.

img_3437_edited

Processed with VSCO with hb1 preset

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s