SNÄCKOR & BRIGHTON

På lördagen lovades det rekordvärme under vår vistelse i Melbourne och förstås lydde vi vad jag hört på min springtur av radioreportern som uppmanade alla att dra sig till stranden eftersom denna dag skulle man inte sitta inne!

Vi tog närtåget till Brighton och hittade en perfekt simstrand. Vattnet var klart och fullständigt fantastiskt att simma i. Hela stranden var dessutom täckt av snäckskal som åtminstone jag hade gärna plockat flera stycken med mig hem. När det började bli lite väl varmt for vi på matbutikuppdrag och märkte att Brighton var ett väldigt förmöget och trevligt område.

img_3475_editedimg_3482_editedimg_3489_editedimg_3492_editedimg_3498_edited

img_3510_editedimg_3523_edited
När vägkosten var upppköpt började vi promenera mot St Kilda och hittade en så nära privat strand som man kan finna, vilket fick bli vårt lunch/middag ställe efter att vi tagit ett perfekt uppsvalkande dopp. Båda läste sina böcker medan solen sakta började gå ne tills vi till slut traskade sista biten av de 6-7 km till vårt slutmål. St Kilda var proppfullt av människor som hängde runt stranden och vi betraktade dem tills det belv mörkt och det var dags att fara hem igen.

img_3529_editedimg_3533_editedimg_3535_edited

img_3539_edited

img_3560_edited

img_3561_edited

img_3570_edited

img_3575_edited

img_3578_editedimg_3593_editedimg_3597_edited
Lite om livet i Australien och Melbourne:

  • Jag blir bara mer och mer förälskad i den australiensiska accenten och hoppas vekligen att den kommer att ta över den amerikanska brytningen jag nu har!
  • Hjärnan börjar så småningom vänja sig vid att det är vänstertrafik vilket även betyder att man väjer människor från vänster sida. Problemet med Melbourne och Sydney är det finns en hel del turister som vill väja från höger vilket leder till många ”hur skall jag ta mig förbi den här personen”- situationer.
  • Fortfarande är jag av den åsikten att australienare är till största delen väldigt trevliga och snälla och fortfarande kommer människor och frågar om vi behöver hjälp om vi ser ens lite vilsna ut.
  • Tydligen ser vi ytterst unga ut här eftersom alla som frågar vår ålder anser att den borde vara under 18. Vi tar det som komplimanger.
  • Hostellet i Melbourne är inget att hänga i julgranen. Av någon anledning har de bestämt sig för att satsa på gratis måltider, frukost och andra triviala saker men tar sedan betalt av t.ex. wifi och förvaringsskåp. Stämningen är inte heller den bästa och våra rumskamrater väntar vi med nöje på att få byta ut mot andra eftersom de kunde gå en 101-kurs i hur man bor med andra människor.
  • + Man förstår helt konkret att man är på andra sidan jordklotet eftersom månen ligger upp och ner!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s