INTERNETCAFÉ & YOGA

Efter tre strålande dagar hängde luften tung och tjock på söndagen över Melbourne, vilket gjorde springandet ännu mindre trevligt. Eftersom nätet var överallt uselt hade ingendera av oss skött några som helst ärenden på flera dagar och obetalda räkningar samt oskrivna e-mejl började kännas stressande. Vi letade upp ett mysigt café med internet (som inte heller var alltför snabbt) vid namnet 1000 £ Bend och fick en del ärenden uträttade  och även nästa ställe vi skule besöka bokat på några timmar. Efter lite vandrande hittade vi ett väldigt charmigt och väldigt litet ställe som fortfarande hade kvällsöppet på en söndag och åt de bästa avokade-halloumi bagels vi någonsin fått. Nätt och jämt hann vi till hostellet före himlen öppnade sig och tillbringade sedan resten av kvällen att se på film med andra hostellgäster.


Jag vet att detta kommer att vara provocerande för alla som bor i Finland just nu men sista dagen i Melbourne var den kallaste dagen hittills. Båda huttrade hela dagen lång och märkte att underligt snabbt vänjer sig kroppen vid +25 grader. Först uträttade vi några essentiella uppköp och kollade en bra stund på den berömda graffitigatan Graffiti Laneway, där en väldigt skicklig artist höll på att skapa sitt konstverk. Därefter traskade vi en ordentlig sträcka till stadsdelen Richmond där vi skulle på yoga. Yogastället var rätt avlägset och vi var inte helt övertygade först om det skulle vara bra eller inte men sedan blev vi väl bemötta av vår snälla, lite äldre lärarinna  som sedan höll en väldigt lugnande timme för oss och flera medelålders damer.

img_3602_edited

img_3620_edited

img_3629_edited

img_3623_edited

img_3631_editedimg_3635_edited

 

img_3697_edited

img_3705_edited

Sista måltiden i hostellet kokades upp och Erika fångade mig på bild där den ena säger hur mycket jag trivdes med atmosfären i hostellet och den andra säger bra hur glada vi är att nästa dag skullle vi se nytt och slippa de gräsliga rumskamraterna.

img_3707_editedimg_3708_editedimg_3709_edited

Slutsatsen av Melbourne är att den är en verkigt fin stad och fastän den är rätt stor känns den inte lika häktig som Sydney. Arkitekturen är snygg och det finns många äldre byggnader som är verkligen fina. Jag tror att jag skulle trivas väldigt bra en lite längre om man hade ett jobb och en bra bostad. Dock var det rätt dyrt att stanna där som turist och eftersom  jobben vi kollade på skulle ha varit bra om vi stannat där flera månader men inte en kortare stund, var det onödigt att sätta alltför mycket energi på jobbsökandet.

Just nu har vi rest fyra timmar västerut längs med Great Ocean Road till Apollo Bay och här stannar vi ett par dagar till. Hur det gått här tar vi senare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s