TOWNSVILLE; THE UNOFFICIAL CAPITAL OF NORTHERN QUEENSLAND

På måndagsförmiddag hoppade vi på Greyhound-bussen igen och fyra timmar senare såg jag skylten Welcome to Townsville – Capital of Northern Queensland. Blev och fundera på det eftersom jag antagit att Cairns är större och efter lite research blev det klart att dessa två städer kan inte komma överrens om vem som är större, därför är Townsville den inofficiella huvudstaden – the more you know.

Hostellet såg lovande ut och efter lite vila for vi på en promenad längs med vattnet. Vid marinan var det ett bra ställe att sätta sig ner och fundera på livet och se på när småjollorna tränade i kvällssolen. På kvällen fick jag utmana mig själv med hostellets köksutrustning, som sett sina bättre dagar, men efter mycket svett och lite blod hade jag den fina rätten ris med bönor framför mig. Allt möjligt börjar man uppskatta på resande fot.

img_5662_editedimg_5672_editedimg_5676_editedimg_5677_edited

img_5686_editedimg_5694_edited

Eftersom vädret far fullkomligt perfekt följande dag var det dags att ha en stranddag. Vi gick längs med The Strand och fann till slut en strand med den välkomnande gul-röda flaggan. Vi fick tillbringa dagen på den nästan privata stranden med mycket simmande, trygga inom skyddsnätet, varvat med läsning och slumrande under palmerna. Det var till slut två utvilade tjejer som nöjt traskade hem igen genom parkerna. Townsville är en väldigt välbehållen liten stad, som har ungefär samma population som Åbo, men det är tydligen riktigt lågsäsong på gång eftersom staden är väldigt folktom. Men klimatet har varit fantastiskt!

img_5697_edited

img_5716_editedimg_5709_edited

img_5714_editedimg_5721_editedimg_5735_editedimg_5745_edited

img_5751_edited

img_5777_edited

img_5782_edited

img_5788_edited

img_5790_edited

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s