NÄR DET INTE GÅR SOM PLANERAT

Ja. Idag skulle ha varit vår första dag på Bali men vi är kvar i Canberra, Australien. Allt har gått så otroligt bra under den här resan och våra ”sista” dagar i Australien över påsken var helt fantastiskt roliga. Ena minuten sitter vi med vänner och blickar över huvudstaden på en kulle med solen lågt över himmelen efter en fartfylld dag och planerar vad vi skall hitta på de sista timmarna, alla på strålande hummör. Nästa minut hittar vi hyrbilen med ett fönster krossat och Erikas ryggsäck som inte längre finns kvar. Det värsta som kan hända en utomlands skedde och nu är Erika utan pass och väntar ett nytt från Finland. Hela situationen var fullständigt absurd och otäck, tjuvarna var brutalt effektiva mitt på dagen med massa barnfamiljer och andra bilar runtomkring och dessutom i en av de säkraste städerna man kan tänka sig. Ingen kan tro oss när vi berättar vad som skett.

Plötsligt finner vi oss i en situation där vi får ta itu med problem efter problem för att få oss ur denna soppa. Stackars Erika får förstås handsakas med mycket mer elände än vi andra och pappersarbete finns det gott om. Vi börjar uppskatta det effektiva finska arbetssättet och är av den åsikten att Canberras polis kan dra någonting gammalt över sig. Och de patetiska kräken som gjort en människas liv hundra gånger jobbigare endast på grund av en stulen ryggsäck skall vi inte ens börja diskutera..

Mitt i kaoset måste man försöka se saker från ett positivt ljus. Alla är okej och saker kommer till slut att lösa sig. Vi befann oss i samma stad som den finska ambassaden, vill inte ens tänka på vad vi skulle ha gjort om vi t.ex. varit i Cairns. Vi har helt fantastiskt fina vänner som genast försäkrade oss om at vi får stanna hur länge som helst och som tröstat oss på det bästa tänkbara sätten de senaste dagarna. Och någonting lär vi säkert oss av även detta och någon dag skrattar vi väl åt att vi måste vänta förgäves två timmar på polisen ihopkrupna på en parkeringsplats medan det blev bäckmörkt och temperaturen kröp under 10°C. Good times.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s